El akarod lesni, hogy milyen Facebook hirdetés segíti újabb bevételhez a tiédhez hasonló már jól menő cégeket? Mindig is érdekelt, hogy a konkurenciád mit hirdet?

A Facebook most lehetőséget ad egy kis marketing kémkedésre, ugyanis egy új funkcióval megnézheted, hogy egy oldalnak a finanszírozásában, milyen Facebook hirdetés fut. 

Miért jó ha meg tudod nézni mások Facebook hirdetéseit?

  • Le tudod másolni a konkurencia hirdetéseit. Sőt! Le tudod másolni, tovább fejleszteni és még jobban csinálni.
  • Tudsz más lenni mint a konkurenciád. Ha ki akarsz tűnni, akkor csinálj valami mást mint a többiek! Pl ha cipő webshopod van és azt látod hogy minden konkurenciád azt hirdeti, hogy milyen olcsón adják a termékeiket, akkor te ne állj be a sorba. Hirdess inkább valami meghökkentőt!
  • Meg tudod nézni, hogy a tiédhez hasonló cégek, akikről tudod, hogy működik a Facebook hirdetésük, milyen képanyagot, szövegeket használnak. Pl: ha bőrcipőket árulsz nézd meg egy jól menő, elegáns órás shopnak a hirdetését!
  • Ha Facebook hirdetés kezelést árulsz akkor ez egy nagyon jó lehetőség, hogy felkutasd azokat akik pocsék hirdetéseket használnak. Nekik élből fel tudod ajánlani a szolgáltatásodat, hogy te tudnál ennél jobb hirdetést is csinálni.

Ezt a funkciót az adott Facebook oldal bal oldali menüjében találod legalul “Adatok és hirdetések” néven:

Marketing stratégia

Ezen a felületen azok a hirdetések lesznek láthatóak, amik úgy vannak beállítva, hogy megjelenjen a te földrajzi elhelyezkedésed alapján. Tehát ha az adott oldal a te területeden nem hirdet, akkor az ő hirdetését, te ezen a menüponton sem fogod látni. Sajnos a hirdetések egyéb beállításai nem láthatók, így a célközönségre vonatkozó információkhoz nem juthatunk hozzá. Ettől függetlenül ez egy kiváló lehetőség egy kis marketing kémkedésre a Facebook hirdetés terén.

Ez a funkció amúgy nem régóta fut. Mivel a Facebook is, ahogy a Google is, napi szinten változtat, így bármikor el is tűnhet. Érdemes mielőbb kikémlelni a  legjobb Facebook hirdetéseket!

Kezd el használni te is!

További izgalmas és hatékony marketing ötletekkel akarsz megismerkedni? Akkor iratkozz fel az Hatékony Marketingezők levlistájára most azonnal!